Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
6 950,00 Ft
Kezdj hozzá

1. lecke Tanfolyam nyitó bejegyzés (másodrendű színek varázsa)

A tanfolyam nyitó bejegyzése, néhány fontos információt közlök itt, továbbá lehetőség van bemutatkozni is. Mindenképpen nézd meg! Ajánlott a kezdéshez!

Ingyenes

2. lecke Bevezetés: Másodrendű Színek Varázsa (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy rövid bevezető videót nézhetsz meg, melyben áttekintjük a képzést. Továbbá itt találod a tanfolyamhoz szükséges, anyag, felszerelés listát is!

3. lecke A szín keletkezése és a színkör megismerése (másodrendű színek varázsa)

4. lecke A színes festékek problémái (másodrendű színek varázsa)

5. lecke A Másodrendű Színkör bemutatása (másodrendű színek varázsa)

6. lecke A Másodrendű Színkör színei (másodrendű színek varázsa)

7. lecke Kék helyett, zöld és lila (másodrendű színek varázsa)

A leckében megismerjük azt, hogy hogyan lehet kék színt kikeverni lila és zöld színekből. Megtudjuk mi a titka és hol vannak a határai a módszernek. Azt is megismerjük, milyen optikai hatás kell hozzá.

8. lecke Sárga helyett, zöld és narancs (másodrendű színek varázsa)

Ebben a leckében azt tanuljuk meg, hogyan lehet sárga színt keverni, narancs és zöld szanekből. Ehhez egy csöp lilát is segítségül hívunk, no meg a szimultán kontrasztot.

9. lecke Vörös helyett, lila és narancs (másodrendű színek varázsa)

A leckéből megismerheted, hogyan kapunk vörös színt akkor, hogyha narancsot és lilát keverünk egymással. Szükség lesz még a kívánt hatáshoz, egy csipetnyi zöld színre is.

10. lecke Okkerek, barnák, szürkék és fekete (másodrendű színek varázsa)

Megismerjük ebből a leckéből, hogyan lehet a másodlagos színkörből szürkéket, barnákat, okkereket és feketét létrehozni, a színek semlegesítő hatásának segítségével.

11. lecke Zöld színek (másodrendű színek varázsa)

A másodrendű palettában használatos zöld színeket ismerjük meg a leckéből, néhány szín házilagos kikeveréséhez is adok hasznos tanácsot a leckében.

12. lecke Zöld színek keverése (másodrendű színek varázsa)

Hogyan keverjünk zöld színeket, a másodlagos paletta zöld színeit meg lehet vásárolni, de könnyen ki is keverhetők meglévő színeinkből. ezt láthatod a videóban.

13. lecke Narancs színek (másodrendű színek varázsa)

A leckéből megismerjük a narancs színeket, melyek a másodrendű paletta vörös és sárga tartományát segítik. Találunk pár megfelelő készen kapható színt és kikeverésük módját is.

14. lecke Narancs színek keverése (másodlagos színek varázsa)

Ebben a videóleckében a narancs színeket és azok keverésének gyakorlatát tekintheted meg. Kifejezetten a vöröses narancs és a sárgás narancs keverését mutatom.

15. lecke Lila színek (másodrendű színek varázsa)

A lila színekkel a vörös és a kék tartományt fedjük le a másodrendű színek rendszerében. Ismerd meg a lila színeket és kikeverésük módjait is.

16. lecke Lila színek keverése (másodrendű színek varázsa)

A lila színek keverése sokszor kihívást jelent, de valójában egyszerűen is megoldható, persze némi korlátok keretein belül. ezt mutatom be a videóban.

17. lecke Gyémánt diagram 1. (másodrendű színek varázsa)

Amerikai festők színvizsgálati módszere a gyémánt diagram. Ezekkel az un. triád palettákat ellenőrzünk, hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni, mutatom a videóban.

18. lecke Gyémánt diagram 2. (másodrendű színek varázsa)

Még egy példa feladat a gyémánt diagram készítésére, egy másik triád palettát ellenőrzünk, hogy pontosan hogyan kell csinálni, mutatom a videóban.

19. lecke A szimultán kontraszt 1. a jelenség bemutatása (másodrendű színek varázsa)

Ebben a leckében egy lenyűgöző optikai jelenséget ismerünk meg, ez az un. Szimultán kontraszt, ez lesz a segítségünkre a színekkel való “mágia” terén.

20. lecke Szimultán Kontraszt 2. Zorn paletta (másodrendű színek varázsa)

A Szimultán kontraszt 2. részében megismerkedünk a Zorn palettával. Ez több tanfolyamon visszatérő téma, nem csak azért mert nagy kedvencem, hanem mert kitűnő példa a kérdésre.

21. lecke 1. csendéletfestő videó, paradicsom festése lilával és narancs színnel (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy paradicsomos csendélet végíg festését mutatom be. ezzel példázom, hogyan lehet pirosnak láttatni a lila és narancs színeket, zöld környezetben.

22. lecke 2. csendéletfestő videó, citrom festése narancs és zöld színnel (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy citromos csendéletet, a sárga színek helyett zöldet és narancsot használok, a citrom mégis sárga lesz.

23. lecke 3. csendéletfestő videó, dinnye festése (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy dinnyés csendéletet, a vörös színek helyett lilát és narancsot használok, a dinnye mégis vörös lesz.

24. lecke 4. csendéletfestő tanulmány videó, banán festése (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy banános csendélet tanulmányt festünk meg érdekes lesz, a sárga színek helyett zöldet és narancsot használok, a citrom mégis sárga lesz.

25. lecke 5. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy tájkép végig festését mutatom be, a kék színek helyett zöldet és lilát használok, az ég mégis kék lesz, hála a szimultán kontrasztnak.

26. lecke 6. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy tájképet, a kék színek helyett zöldet és lilát használok, az ég mégis kék lesz.

27. lecke 7. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy adriai, tengerparti kikötő tanulmányt festünk meg, kék helyett zöldet és lil,át használunk és megpróbáljuk rögzíteni a képről alkotott benyomásainkat…

28. lecke 8. festő videó, férfi portré (másodrendű színek varázsa)

A leckében megfestek egy portrét, zölddel, naranccsal és lilával, más színeket nem használunk a portréfestéshez, csak a másod és harmadrendű színeket

29. lecke 9. festő videó, női portré (másodrendű színek varázsa)

A leckében megfestem egy nő portréját, zölddel, naranccsal és lilával, más színeket nem használunk a portréfestéshez, csak a másod és harmadrendű színeket

30. lecke Tanfolyam zárása + bónusz videó (másodrendű színek varázsa)

Ezzel lezárom a tanfolyamot, ez a képzés utolsó leckéje, de meglepetésként beletettem még egy nagyon érdekes bónuszvideócskát, amit ajánlok megtekintésre…

Tanfolyam tartalom

Színelméleti alapok
A másodlagos színek ismertetése
Színek bemutatása
További ismeretek, gyakorlati feladatok
Festő videók

Új Online Festőtanfolyam indul!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Még ennyi ideig tart az akció!