+36‭ 30 847 4018‬

ugyfelszolgalat@kinva.hu

(Új) Tájkép Kompozíciók Pasztellfestészet 2.

Tanfolyam végén mindent tudsz a Pasztell Tájképek ábrázolásáról!

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ma: Kacérkodsz a gondolattal, Holnap: Mindent tusz majdl

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
6 950,00 Ft
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

1. lecke Tanfolyam nyitó bejegyzés (másodrendű színek varázsa)

A tanfolyam nyitó bejegyzése, néhány fontos információt közlök itt, továbbá lehetőség van bemutatkozni is. Mindenképpen nézd meg! Ajánlott a kezdéshez!

Ingyenes

2. lecke Bevezetés: Másodrendű Színek Varázsa (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy rövid bevezető videót nézhetsz meg, melyben áttekintjük a képzést. Továbbá itt találod a tanfolyamhoz szükséges, anyag, felszerelés listát is!

3. lecke A szín keletkezése és a színkör megismerése (másodrendű színek varázsa)

4. lecke A színes festékek problémái (másodrendű színek varázsa)

5. lecke A Másodrendű Színkör bemutatása (másodrendű színek varázsa)

6. lecke A Másodrendű Színkör színei (másodrendű színek varázsa)

7. lecke Kék helyett, zöld és lila (másodrendű színek varázsa)

A leckében megismerjük azt, hogy hogyan lehet kék színt kikeverni lila és zöld színekből. Megtudjuk mi a titka és hol vannak a határai a módszernek. Azt is megismerjük, milyen optikai hatás kell hozzá.

8. lecke Sárga helyett, zöld és narancs (másodrendű színek varázsa)

Ebben a leckében azt tanuljuk meg, hogyan lehet sárga színt keverni, narancs és zöld szanekből. Ehhez egy csöp lilát is segítségül hívunk, no meg a szimultán kontrasztot.

9. lecke Vörös helyett, lila és narancs (másodrendű színek varázsa)

A leckéből megismerheted, hogyan kapunk vörös színt akkor, hogyha narancsot és lilát keverünk egymással. Szükség lesz még a kívánt hatáshoz, egy csipetnyi zöld színre is.

10. lecke Okkerek, barnák, szürkék és fekete (másodrendű színek varázsa)

Megismerjük ebből a leckéből, hogyan lehet a másodlagos színkörből szürkéket, barnákat, okkereket és feketét létrehozni, a színek semlegesítő hatásának segítségével.

11. lecke Zöld színek (másodrendű színek varázsa)

A másodrendű palettában használatos zöld színeket ismerjük meg a leckéből, néhány szín házilagos kikeveréséhez is adok hasznos tanácsot a leckében.

12. lecke Zöld színek keverése (másodrendű színek varázsa)

Hogyan keverjünk zöld színeket, a másodlagos paletta zöld színeit meg lehet vásárolni, de könnyen ki is keverhetők meglévő színeinkből. ezt láthatod a videóban.

13. lecke Narancs színek (másodrendű színek varázsa)

A leckéből megismerjük a narancs színeket, melyek a másodrendű paletta vörös és sárga tartományát segítik. Találunk pár megfelelő készen kapható színt és kikeverésük módját is.

14. lecke Narancs színek keverése (másodlagos színek varázsa)

Ebben a videóleckében a narancs színeket és azok keverésének gyakorlatát tekintheted meg. Kifejezetten a vöröses narancs és a sárgás narancs keverését mutatom.

15. lecke Lila színek (másodrendű színek varázsa)

A lila színekkel a vörös és a kék tartományt fedjük le a másodrendű színek rendszerében. Ismerd meg a lila színeket és kikeverésük módjait is.

16. lecke Lila színek keverése (másodrendű színek varázsa)

A lila színek keverése sokszor kihívást jelent, de valójában egyszerűen is megoldható, persze némi korlátok keretein belül. ezt mutatom be a videóban.

17. lecke Gyémánt diagram 1. (másodrendű színek varázsa)

Amerikai festők színvizsgálati módszere a gyémánt diagram. Ezekkel az un. triád palettákat ellenőrzünk, hogy pontosan hogyan kell ezt csinálni, mutatom a videóban.

18. lecke Gyémánt diagram 2. (másodrendű színek varázsa)

Még egy példa feladat a gyémánt diagram készítésére, egy másik triád palettát ellenőrzünk, hogy pontosan hogyan kell csinálni, mutatom a videóban.

19. lecke A szimultán kontraszt 1. a jelenség bemutatása (másodrendű színek varázsa)

Ebben a leckében egy lenyűgöző optikai jelenséget ismerünk meg, ez az un. Szimultán kontraszt, ez lesz a segítségünkre a színekkel való “mágia” terén.

20. lecke Szimultán Kontraszt 2. Zorn paletta (másodrendű színek varázsa)

A Szimultán kontraszt 2. részében megismerkedünk a Zorn palettával. Ez több tanfolyamon visszatérő téma, nem csak azért mert nagy kedvencem, hanem mert kitűnő példa a kérdésre.

21. lecke 1. csendéletfestő videó, paradicsom festése lilával és narancs színnel (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy paradicsomos csendélet végíg festését mutatom be. ezzel példázom, hogyan lehet pirosnak láttatni a lila és narancs színeket, zöld környezetben.

22. lecke 2. csendéletfestő videó, citrom festése narancs és zöld színnel (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy citromos csendéletet, a sárga színek helyett zöldet és narancsot használok, a citrom mégis sárga lesz.

23. lecke 3. csendéletfestő videó, dinnye festése (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy dinnyés csendéletet, a vörös színek helyett lilát és narancsot használok, a dinnye mégis vörös lesz.

24. lecke 4. csendéletfestő tanulmány videó, banán festése (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy banános csendélet tanulmányt festünk meg érdekes lesz, a sárga színek helyett zöldet és narancsot használok, a citrom mégis sárga lesz.

25. lecke 5. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy tájkép végig festését mutatom be, a kék színek helyett zöldet és lilát használok, az ég mégis kék lesz, hála a szimultán kontrasztnak.

26. lecke 6. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy nagyon látványos dolgot csinálunk, miközben megfestek egy tájképet, a kék színek helyett zöldet és lilát használok, az ég mégis kék lesz.

27. lecke 7. festő videó, tájkép (másodrendű színek varázsa)

A leckében egy adriai, tengerparti kikötő tanulmányt festünk meg, kék helyett zöldet és lil,át használunk és megpróbáljuk rögzíteni a képről alkotott benyomásainkat…

28. lecke 8. festő videó, férfi portré (másodrendű színek varázsa)

A leckében megfestek egy portrét, zölddel, naranccsal és lilával, más színeket nem használunk a portréfestéshez, csak a másod és harmadrendű színeket

29. lecke 9. festő videó, női portré (másodrendű színek varázsa)

A leckében megfestem egy nő portréját, zölddel, naranccsal és lilával, más színeket nem használunk a portréfestéshez, csak a másod és harmadrendű színeket

30. lecke Tanfolyam zárása + bónusz videó (másodrendű színek varázsa)

Ezzel lezárom a tanfolyamot, ez a képzés utolsó leckéje, de meglepetésként beletettem még egy nagyon érdekes bónuszvideócskát, amit ajánlok megtekintésre…

Tanfolyam tartalom

Színelméleti alapok
A másodlagos színek ismertetése
Színek bemutatása
További ismeretek, gyakorlati feladatok
Festő videók