Tanfolyam nyitás

Először is engedd meg, hogy üdvözöljelek a tanfolyamon! Biztos vagyok benne, hogy hasznos tudással leszel gazdagabb a következő hetekben.

Örülnék, ha egy pár szóban mindenki bemutatkozna. Ez természetesen nem kötelező, és csak annyit kell magadról elárulni, amennyit szeretnél. Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy miért jelentkeztél a tanfolyamra, mit vársz a következő  hetektől, amíg együtt tanulunk, és mi az, amiben fejlődni szeretnél, vagy segítséget vársz. Bármennyit írhatsz, felső határ nincs!

És akkor következzen elsőként az én bemutatkozásom, hiszen sokan nem ismernek még.

Nagy Krisztián – KINVA (Krisztián Nagy Várdombi) vagyok, festő, oktató a KINVA ART Festőművész blog szerzője és szerkesztője.

A rajzolással, festészettel gyermekkorom óta foglalkozom, majd Saáry Zoltán festőművész volt első mesterem. Később autodidakta módon képeztem és a mai napig is képzem magamat.

Többek között ehhez hasonló, külföldi, jellemzően angol nyelvterületen működő online oktatási módszerek, szakkönyvek segítségével és természetesen rengeteg saját kísérletezgetéssel. Mivel nálam nagyon jól bevált az online tanulás (és külföldi példákból látva még sokaknál) ezért is mertem belevágni egy ilyen saját tanfolyam elindításába.

2007. –óta kizárólag a festészetből élek, saját képeim értékesítéséből és 2008.-óta a festészet oktatásából tartom fenn magamat és a családomat.

Így szerencsére van időm és lehetőségem a festészet minden aspektusának gyakorlására, kipróbálására.

Számomra nagyon fontos a festészet szakmai, gyakorlati, technikai, történelmi és anyagismereti oldala. Elsősorban, mint mesterségre tekintek a festészetre nem, mint művészetre.

Amit csinálok, annak a művészeti értékének megítélését rábízom másokra, vagy akár az utókorra, sosem akartam egy saját, sokadik „izmust” létrehozni. Csupán festeni, oktatni és a festészetet minél jobban megismerni megtanulni szándékozom. Így teljes az életem.

Ez a gondolkodásmód sodort afelé, hogy annyit kutassam a kortárs és régi 19. századi vagy az előtti nagymesterek anyag használatát, technikai módszereit.

Jelen tanfolyam is ennek a kutatómunkának a gyümölcse.

Most pedig lássuk a ti bemutatkozásaitokat. :)

Itt legalul a hozzászólások közt megtehetitek.

Néhány szó a tanfolyamról, technikai kérdések stb.

Minden anyag itt lesz olvasható, ill. megnézhető. Kérlek, hogy ismerkedj meg ezzel a felülettel még a tanfolyam kezdete előtt!

A leckéket itt a tanfolyam oldalon tudod megnézni.  Ezután örökös hozzáférésed lesz az összes leckéhez, így a tanfolyamot a saját tempódban tudod feldolgozni. Mindig úgy tudod megnézni őket, hogy a honlapon a “Profilom” menüpontra kattintva kiválasztod ezt a tanfolyamot, rákattintasz és már meg is tudod nyitni a leckéket. Ha a leckék nem nyílnak meg, akkor a “Bejelentkezés” oldalon tudsz bejelentkezni. beírod a felhasználónevedet (az e-mail címed a felhasználóneved) , jelszavadat. (Ha kérted a jelszó megjegyzése opciót, akkor erre nem lesz gondod.) Ha így sem kerül elő, írj nekem az ugyfelszolgalat@kinva.com címre!

A tanfolyam oldalán a “Profilom” menüpontba láthatod az általad megvásárolt és elérhető tanfolyamokat. Itt az adott tanfolyamra kattintva eljutsz a tanfolyam oldalára, ahol a leckék felsorolását is találod, itt tudsz választani az egyes a tanfolyamhoz tartozó leckék közül. .

Elveszett jelszavakkal és egyéb problémákkal kapcsolatos segítséget a fenti vízszintes menüsor elején balra a “Segítség” menüben kaphatsz!

Akik a tanfolyam befejezése utáni időszakban iratkoznak be, ők már az első pillanattól elérhetik a teljes tanfolyam anyagát, hiszen addigra minden lecke elérhetővé válik. az ütemezés csak a tanfolyam első indulását követő időszakra vonatkozik.

Célkitűzések

“A festészetben nincsenek titkok!”

A fenti sor az alapító és a Kinva Art Akadémia mottója!

A Kinva Art Akadémia és az alapító célkitűzése, messze túlmutat a festészet mesterségének oktatásán. A Kinva Art Akadémia legfontosabb célkitűzése, a rajz és a festészet népszerűsítése oly módon, hogy a rajzzal és festészettel foglalkozó alkotókban, a rajz és festészet mesterségének mélyebb megismerésére való törekvés alakuljon ki.

Ennek mintája leginkább a régi típusú, un. Attelier vagy Akadémiai módszer, mely a rajzra és festészetre nemcsak mint művészetre, hanem mint mesterségre is tekint. Ennek megfelelően művelői is a mesterség minden aspektusát igyekeznek elsajátítani.

Az alapító másik fontos víziója, hogy “A festészetben nincsenek titkok!” Ennek szellemében Magyarországon is ki kell alakítani az alkotók között olyan párbeszédeket, melyek létrehoznak egy hatalmas, online és offline tudáskincset, melyhez mindenki szabadon hozzáférhet. Erre igen alkalmasak az online felületek, blogok, fórumok, facebook csoportok stb. Vagy éppen festőkörök, egyesületek, egyéb összejövetelek stb.

Az ideális minta, a Nyugat Európai és az Amerikai Festők online viselkedése. Eszerint, az ottani művészek nyíltan írnak blogjaikon a saját technikáikról, módszereikről, az anyagokkal való tapasztalataikról stb. Fórumokban, facebook csoportokban, ill. az említett blogok hozzászólásainak formájában pedig egymással tartalmas párbeszédeket folytatnak, az adott témában. Ezek mindig jóindulatúak, segítőkészek, építő jellegűek, melyekből a többség okulhat, tudásban gyarapodhat.

Az idea, hogy Magyarországon is kialakuljon és népszerűvé váljon az efféle hozzáállás az alkotók között.

A kinvaart.com címen található Kinva Art Festőművész Blog is ennek szellemében van szerkesztve, pozitív példát mutatva.

Szabályzat

Az alábbiakban olvashatod a Szabályzatot, amely minden résztvevőre nézve kötelező!

Az online tanfolyam tananyaga a zárt oktatási felületen érhető el.

A kommunikáció részben itt az egyes leckék alatti hozzászólások formájában történik, javarészt pedig a “Kinva Art Akadémia Tagok” Zárt és titkos facebook csoportban. Ezért jelen szabályzat az ottani facebook csoportban is érvényesnek tekintendő.

A tananyag teljes szövege szerzői jogvédelem alatt áll!

Tilos bármilyen formában, akár részben vagy egészben nyilvánosságra hozni, leközölni, publikálni, illetve kívülállónak az oldalhoz hozzáférést biztosítani!

A tanfolyamon készült alkotások, rajzok és festmények felett mindenki maga rendelkezik, a kész alkotások szabadon bemutathatók, kiállíthatók, eladhatók stb.

Kéretik kerülni a nemkívánatos magatartásformákat (káromkodás, spammelés, lázítás, öncélú és durva kritika, stb.).

A tagok általában véve, egymással toleránsan viselkednek. Egymás fejlődését, jóindulattal és udvariasan megfogalmazott kritikával, kiigazítással, dicsérettel stb. segítik elő.

A tagok részéről elvárt, hogy a Kinva Art Akadémia mottója által definiáltak szerint viselkedjenek egymással és kívánatos, hogy lehetőségeik szerint építsék a mottó által megfogalmazott ideát.

A tanfolyamon és úgy általában is a szakmában, művészvilágban egymás közt a tegező viszony az általános, a tiszteletet korra, nemre függetlenül így is megadhatjuk egymásnak, viszont egyszerűsíti a kommunikációt, így itt is ezt alkalmazzuk.

Továbbá az itt megjelent információkat, amelyet a tagok elárulnak saját magukról, szintén tilos innen kivinni, másokkal megosztani.

Előfordul, hogy az itt elkészült munkák fotóit, a tagok alkotásait bemutató galériában megjelentetem, vagy esetleg promóciós célra használom.

A tanfolyammal kapcsolatos, pozitív élménybeszámolókat is fel szoktam ilyen célra használni.

Alapértelmezetten használom ezeket, ha valakinek ez ellen kifogása van, természetesen elfogadom és tiszteletben tartom, de ő mindenképpen ezt nekem előre jelezze, így nem lehet sértődés!

Az oldalhoz az fér hozzá, aki jelentkezett a tanfolyamra, és minden esetben ellenőrzöm, hogy csak olyan emberek regisztrálhassanak az oldalon, akik valóban jelentkeztek.

Kérlek benneteket, hogy a fentiek betartásával biztosítsuk a tanfolyam zavartalanságát.

Zárt facebook csoport

A zárt Facebook csoport célja az, hogy a tanfolyam résztvevőivel a tanfolyam ideje alatt, és utána is meg tudjuk vitatni a tanultakat, megbeszéljük egymással a tapasztalatokat, kérdéseket, problémákat.

Egyfajta titkos fórumként funkcionál, ahová csak a tanfolyamaim résztvevői léphetnek be.

KATTINTS IDE A CSATLAKOZÁSHOZ!

Itt a munkáitokat is meg lehet osztani és egymással közösséget is építünk.

A fenti linkre kattintva a csoport oldalára jutsz, ott tudsz csatlakozni. A csatlakozási kérelmedkor írd be a vásárlási azonosítódat, vagy azt az e-mail címet, amivel a tanfolyamot vásároltad. így tudjuk ellenőrizni a csatlakozási kérés jogosságát!

Ha nem sikerül csatlakozni, én csak akkor tudlak hozzáadni a csoporthoz, ha már ismerősöm vagy. Ennek menete. Jelölj ismerősnek IDE KATTINTVA  TUDSZ ISMERŐSNEK JELÖLNI és privátban kérd, hogy adjalak hozzá a csoporthoz és én hozzáadlak.

A Csoport linkje ha már tag vagy: https://www.facebook.com/groups/kinvaartakademiatagok/

Új Online Festőtanfolyam indul!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Még ennyi ideig tart az akció!