Bevezetés: Ingyen Festő Leckék

Ebben a leckében átbeszéljük a tanfolyam lényegesebb pontjait, mire lehet számítani, milyen tanácsaim vannak a tanfolyam elvégzéséhez és egyéb, indulással kapcsolatos dolgok.

Művészettörténeti videó előadás

Ebben a leckében egy művészettörténeti videó előadást hallgathatsz meg. A videóban nagy vonalakban áttekintem a festészet történetét az őskortól, napjainkig.

Őskor, ókor, középkor

A festészet kialakulása, tekintetbe véve a barlangfestményeket, az emberiség őskoráig nyúlik vissza. Az ősember a természetben található pigmenteket, használja a barlang rajzok színesebb tételére.

Reneszánsz és barokk

A portré műfaja a Reneszánsz idején kezdett újra fellángolni, Európában. Ez olyan mestereknek volt köszönhető, mint Jan van Eyck, Albrecht Dürer, Leonardo da Vinci.

A 18.-19. század festészete

A 19. század, a festészet egyik legmozgalmasabb évszázada volt. A század első felében, a festők egy része Klasszikus festészeti hagyományokat folytatott, mások újítottak.

Festőállványok, dobozok

Ebben a leckében megismerkedünk a festőállványokkal, dobozokkal, melyek nem is gondolnánk, micsoda hatalmas választékban állnak rendelkezésünkre.

A 20.-21. század

A 20. század az izmusok kora. Az impresszionisták után, példává vált a művészek számára, hogy a művészetben nem léteznek korlátok, és más szempontok szerint kezdtek alkotni.

Ecsetek, festőkések, paletták stb.

Az ecsetek, festőkések, paletták stb. óriási választékban kaphatók, nehéz kiigazodni köztük. Ebben fog segíteni ez a lecke, melyben áttekintjük ezt a témát.

Alapozás a festészetben, elmélet

A leckéből megismerjük a festészetben használt alapokat és alapozókat. Ezek létfontosságúak a jó kép festésének szempontjából. Miként a ház is csak jó alapra épülhet, ugyanígy van ez egy festménynél is.

Alapozás a festészetben, gyakorlat

A leckében megismerkedünk az alapozás gyakorlati módszerével. A videón elejétől, végéig demonstrálom a festmény alapozásának folyamatát is.

A festékek tulajdonságai

A festészetben használt anyagok egyik legfontosabb kategóriáját, nyilvánvalóan maguknak a festékek jelentik. Ezért különösen fontos ezek megismerése.

Tanfolyam zárás (ingyen festő leckék)

A Tanfolyam záró leckéjében összefoglaljuk a lényeget, és megbeszéljük milyen lehetőségeink vannak még a festészet tanulásával kapcsolatosan.

Új Online Festőtanfolyam indul!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Még ennyi ideig tart az akció!